Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 3061 «Про внесення змін до закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо відміни плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та зміни до них». За відповідне рішення проголосувало 256 депутатів.

Згідно із законом, за надання відомостей з Державного земельного кадастру стягується плата, в той же час надання відомостей із Державного земельного кадастру за зверненням Верховної Ради АР Крим, Ради міністрів АР Крим, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування здійснюються безкоштовно, передає «РБК-Україна».

Так, закон вносить зміни до статті 24, 26, 29, 29, 40 і 41 закону України «Про державний земельний кадастр», якими скасовує плату за державну реєстрацію земельних ділянок, внесення відомостей про земельну ділянку до Поземельної книги, за внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, про суборенду, сервітут, які поширюються на частину земельної ділянки, а також внесення до них змін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424