Тимчасовий виконувач повноважень голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський вважає виправданим запровадження воєнного стану на територіях, де проводиться антитерористична операція, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Я особисто підтримую запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей і в прикордонних районах семи областей», - сказав він під час брифінгу.

На переконання т.в.о. голови АП, такий крок дозволить поліпшити координацію дій між учасниками АТО - Нацгвардією, Збройними силами, МВС, СБУ і Держприкордонслужбою. «Воєнний стан передбачає чітку вертикаль підпорядкування», - зазначив він.

Пашинський також повідомив, що зараз в.о. президента доручив профільним відомствам і міністерствам підготувати аналіз ситуації і викласти своє бачення щодо запровадження воєнного стану. «Олександр Турчинов доручив Секретарю РНБО, міністрові внутрішніх справ, міністрові оборони, голові Держприкордонслужби та голові СБУ в п'ятницю, до завтрашнього ранку підготувати свою позицію щодо запровадження воєнного стану в цих регіонах. За законодавством воєнний стан може запроваджуватися на конкретних територіях», - констатував він.

На переконання т.в.о. голови АП, представники військового командування впораються з виконанням поставлених завдань після запровадження воєнного стану. «На сьогодні призначені генерали абсолютно відповідають займаним посадам і вони чітко й мужньо керують АТО», - резюмував Пашинський.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив секретареві Ради національної безпеки та оборони України Андрію Парубію вивчити питання запровадження воєнного стану в Донецькій та Луганській областях.

Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема вважає, що воєнний стан на сході може бути запроваджений після інавгурації президента.

15 квітня на півночі Донецької області почалася антитерористична операція.

2 травня в районі Слов'янська та Краматорська силами підрозділів МВС, Нацгвардії та армії почалася активна фаза антитерористичної операції, яка була призупинена напередодні і в день президентських виборів 25 травня.

26 травня АТО знову перейшла в активну фазу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78