Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив Костянтина Матейченка тимчасовим виконувачем обов'язків голови Краснолиманської районної державної адміністрації в Донецькій області.

Відповідний указ «Про заходи щодо створення Краснолиманської районної державної адміністрації Донецької області» опублікований на сайті в.о. глави держави.

Турчинов доручив Матейченку забезпечити створення Краснолиманської райдержадміністрації.

Кабінету Міністрів України доручено підготувати й подати на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо скасування рішення про об'єднання Краснолиманської міської та Краснолиманської районної рад.

Як повідомляють «Українські новини», 43-річний Матейченко з жовтня 2013 року очолює донецьку обласну організацію партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Артемівський районний міський суд Донецької області 5 серпня 2013 року засудив Матейченка до 3 років в'язниці за незаконне виділення землі у 2004 році.

Будучи сільським головою села Покровське, він виніс на розгляд сесії питання про виділення земельної ділянки для організації кар'єру з видобутку гіпсу.

Суд вирішив, що це землевідведення не пройшло усіх необхідних державних експертиз та погоджень.

Справу було порушено через 9 років після прийняття рішення на сесії Покровської сільради.

Матейченко народився в Костянтинівці Донецької області, з 1991 по 1998 роки обіймав посади від командира взводу до заступника військової частини А0623 Артемівської механізованої дивізії.

З 2002 по 2010 роки обіймав посаду сільського голови села Покровське Артемівського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124