Північ Луганщини та місто Красний Лиман Донецької області тепер повністю зачищені від незаконних збройних формувань. Про це заявив на брифінгу т.в.о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський.

«Ми отримали перший величезний успіх - повністю зачистили місто Красний Лиман, і сьогодні після обіду в Красному Лимані з'явиться цивільна адміністрація, яка налагоджуватиме життя. Ми також повністю локалізували ситуацію на півночі Луганської області, зокрема, 9 районів Луганської області на півночі повністю під контролем Української держави», - зазначив Пашинський.

У той же час він висловив переконання, що нині такої загрози вторгнення РФ, як була ще кілька місяців тому, немає, повідомляє «Укрінформ».

Пашинський також констатував, що за три місяці уряду вдалося відновити обороноздатність України, зокрема з нуля створена Нацгвардія і проведені кадрові ротації в органах МВС та СБУ у всіх областях України.

Однак дату закінчення АТО на сході України тепер спрогнозувати керівник АП не береться, оскільки, на його переконання, це залежить від багатьох факторів, у тому числі тиску Європи на Росію та єдності українського народу.

«Я хотів би низько вклонитися всім солдатам, які зараз зі зброєю в руках захищають нашу державу. Наші військові показують не тільки чудеса героїзму, але й військової майстерності. І ми продовжуватимемо всіляко допомагати новій команді, щоб локалізувати конфлікт на сході країни», - підсумував Пашинський.

Нагадаємо, 15 квітня на півночі Донецької області почалася антитерористична операція.

2 травня в районі Слов'янська та Краматорська силами підрозділів МВС, Нацгвардії та армії почалася активна фаза антитерористичної операції, яка була припинена напередодні і в день президентських виборів 25 травня.

26 травня АТО знову перейшла в активну фазу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85