Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки завадило залізничникам вивезти понад 500 дітей-сиріт з Луганська, повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниця).

«Для вивезення з Луганська понад 500 дітей-сиріт залізничники сформували спеціальний додатковий потяг з 11 вагонів, який вирушив з Одеси до Луганська, куди повинен був прибути сьогодні вранці за спеціально розробленим графіком. Однак керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеській та Придніпровській залізницям про те, що цей потяг прийматися не буде. Через такі дії Укрзалізниця змушена була повернути потяг назад в Одесу», - наголошується в повідомленні.

Також, підкреслили в Укрзалізниці, керівництво ДНР перешкоджає організації вивезення жителів цих регіонів, не погоджуючи додаткових поїздів складами залізниць України у Донецьку та Луганську.

Також для забезпечення вивозу пасажирів з Донецької та Луганської областей Укрзалізниця на період з 2 по 9 червня 2014 року збільшила кількість вагонів у складах низки поїздів, що курсують в Луганськ і Донецьк, на 5-6 вагонів - до 18-20 одиниць.

Крім того, призначено додатковий поїзд № 563/564 Луганськ - Київ у складі 15 вагонів.

«Незважаючи на такі дії представників ДНР, Укрзалізниця буде й надалі робити все можливе для евакуації дітей та жителів із небезпечних регіонів. При цьому діти перевозитимуться безкоштовно», - зазначили в агентстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58