Уряд України виділив 205,8 млн гривень на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців та правоохоронців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Для посилення соціального захисту військовослужбовців із резервного фонду буде виділено 205,787 млн грн. Відповідну постанову «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік та виділення коштів із резервного фонду Державного бюджету Кабінет Міністрів України ухвалив на засіданні 4 липня», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, встановлено винагороду за безпосередню участь в антитерористичних операціях, забезпечення правопорядку на кордоні, відбиття збройного нападу на об'єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою військовослужбовцям, у тому числі строкової військової служби, особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації та водіям автотранспортних засобів Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

«Сума винагороди визначена у розмірі 100 % місячного грошового забезпечення та зарплати, але не менше 3000 грн з розрахунку на місяць. Ці кошти виплачуватимуть, починаючи з 1 травня 2014 року», - уточнили в уряді.

Також встановлена одноразова грошова допомога членам сімей загиблих і передбачені кошти на харчування особового складу.

Як повідомляв ForUm, 20 травня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон, яким на учасників антитерористичної операції поширюється статус учасників бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом