У комплексі «Артек» нині працюють три із дев'яти таборів, в яких відпочиває 1001 дитина, сказала керівник Росспоживнагляду Анна Попова.

«Відкриті ті табори, які готові. Я впевнена, що за належних зусиль, за якісної підготовки ми зможемо відкрити й інші табори, але лише за умови повної відповідності їх вимогам законодавства, - сказала вона. - Основні зауваження, які не дозволять нам розглядати той чи інший табір, це вимоги до обладнання харчоблоку. На жаль, те, що там стоїть, має вік 10 і більше років, і стан далеко не найкращий».

«Санітарна служба Криму ніколи не займалася «Артеком», його курувала санітарна служба Управління справами президента України. Тому і для нас, і для колег у Криму «Артек» був новим об'єктом», - роз'яснила Попова, передає «ИТАР-ТАСС».

За її словами, «всі необхідні рекомендації дали колеги в Криму та спеціалісти центрального апарату, які там були неодноразово».

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив до 28 липня доопрацювати концепцію розвитку «Артека», передбачивши її громадське обговорення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31