Біометричні паспорти, які планують почати видавати в Україні з 1 січня 2015 року, будуть майже вдвічі дешевшими, ніж нинішні закордонні паспорти. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час відвідування Єдиного центру надання адміністративних послуг, де він скористався однією з його послуг - здійснив обмін закордонного паспорта, передає «УНІАН».

«Наскільки доповідали на уряді представники Національного банку, ціна буде дешевша на 40-50%. Це майже вдвічі... ніж звичайні, які сьогодні видають на старих бланках», - сказав Петренко.

Він зауважив, що біометричні паспорти так само отримуватимуть у центрах з надання адмінпослуг. «Це принципова позиція», - зазначив міністр.

За словами Петренка, згідно з постановою уряду, біометричні паспорти виготовлятимуть на держпідприємстві «Поліграфкомбінат «Україна».

«Насправді, потрібно скасувати ті речі, які стосуються виготовлення старих бланків, і ми це зробили щодо біометричних паспортів. Зараз усі приватні компанії, приватні посередники при виготовленні біометричних паспортів усунені. Поліграфкомбінат «Україна» вже зараз налаштовує відповідні свої потужності на виготовлення паспортів за нижчою ціною», - пояснив Петренко.

Він додав, що в Україні діє близько 50 центрів з надання адмінпослуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом