Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв називає «брехнею» інформацію про відсутність «тисяч біженців з України у прикордонні області Росії і хоче надати цим регіонам підтримку. Про це він сказав сьогодні на засіданні уряду Росії.

«У нас низка регіонів, які межують з Україною, перебувають у важкій ситуації, зокрема, Ростовська область. У Ростовську область і почасти в інші регіони пішов потік людей, переважно це діти та особи, що їх супроводжують, кількість їх вимірюється тисячами», - сказав Медведєв.

За його словами, кількість прибулих зростає на 3 тис. осіб щодня, передає «УНІАН».

Він заявив, що різниця між тими, хто в'їжджає і в'їжджає в РФ з боку України, - близько 5 тис. людей за день, і «такого ніколи не було».

«Не всі з них, звичайно, звертаються за статусом біженців. Раніше це були одиниці, але зараз кількість звернень - 4 тис. людей. Це безпрецедентна ситуація», - сказав Медведєв.

«Українська влада не бачить гуманітарних проблем, говорить про відсутність біженців. Це брехня, звичайно. Сумно все це чути, а так звана «сімка» розмірковує про помірні дії української армії проти власного народу», - сказав він.

Медведєв доручив надати підтримку прикордонним регіонам Росії.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна прикордонна служба України заявила, що на кордоні з Росією жоден громадянин України не виявив бажання отримати статус біженця в РФ.

У Держприкордонслужбі зазначили, що російські ЗМІ з посиланням на уповноваженого з прав дитини при президентові РФ Павла Астахова поширюють неправдиву інформацію про тисячі біженців з південно-східної України, яких нібито приймає Ростовська область.

У прикордонній службі України нагадали, що раніше Астахов уже поширював неправдиву інформацію про нібито затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84