Групи машин з людьми та зброєю, готуючись до перетинання кордону з боку Росії, будуть знищуватися з повітря. Про це заявив радник глави МВС України Антон Геращенко в інтерв'ю російському каналу Дождь, коментуючи плани щодо припинення контрабанди зброї з Росії.

«Я думаю, протягом найближчих кількох тижнів уже таких ситуацій (переходом озброєними людьми кордону - Ред.) не буде. Крім того, можу сказати, що групи машин, які готуються, будуть знищуватися з повітря, якщо вони перетинатимуть українську територію», - сказав Геращенко.

Також він назвав дві причини, чому раніше невідомих не могли зупинити.

Так, за словами Геращенка, кордон Росії та України фактично не був встановлений - «не встановлені стовпи з колючим дротом, у нас не встановлені інші споруди, які б перешкоджали переходу», повідомляє «УНІАН».

Крім того, бойовиків через кордон переводять за гроші, вважає радник міністра.

«Згадайте, коли в 95-му році Шаміль Басаєв дістався до Будьоновська. Тоді він чесно сказав, що міг би доїхати і до Москви, але гроші закінчилися. Тому були випадки продажності з боку співробітників правоохоронних органів. Ми з цим боремося. Це непростий процес, але все одно ми переможемо», - підсумував він.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, в ніч на 27 травня вантажівки з озброєними людьми частково прорвалися до України в напрямку Антрациту.

У МЗС заявили, що, незважаючи на попередження, передані українською стороною дипломатичними каналами про концентрацію на українсько-російському кордоні до 40 вантажних автомобілів з озброєними людьми, російська сторона не зробила жодних кроків для запобігання їх проникненню на територію України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37