Верховна Рада розширила повноваження силових структур України в рамках боротьби з терористичними організаціями, передає кореспондент Forum'у.

Народні депутати 239 голосами прийняли за основу і в цілому проект закону про внесення змін до законів України, що стосуються боротьби з тероризмом.

Цей закон надає Міністерству оборони України ширші повноваження щодо захисту військового майна та нерухомості, в тому числі і зброї, проведення більш рішучих дій у межах АТО.

При цьому військові отримують право брати участь у затриманні осіб, які підозрюються у терористичній діяльності, і знешкоджувати їх у разі, якщо зазначені особи загрожують життю заручників, учасників АТО або третіх осіб.

Також законопроект розширює повноваження антитерористичного центру при СБУ і дозволяє співробітникам цього центру використовувати необхідні сили та засоби для проведення АТО.

Нагадаємо, 15 квітня на півночі Донецької області почалася антитерористична операція.

2 травня в районі Слов'янська та Краматорська силами підрозділів МВС, Нацгвардії та армії почалася активна фаза антитерористичної операції, яка була припинена напередодні і в день президентських виборів 25 травня.

26 травня АТО знову перейшла в активну фазу.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90
Теги