Вчора, 4 червня, у Берліні в ході двосторонніх переговорів між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» на рівні керівників компаній обговорювалися можливі параметри пакетної угоди, підготовка якої почалася в рамках тристоронніх переговорів за участю представників Європейської Комісії.

Зокрема, розглядалися пропозиції української сторони щодо внесення змін до наявного контракту купівлі-продажу природного газу. Про це повідомляє прес-служба української компанії.

Наразі «Нафтогаз» чекає зустрічних пропозицій з боку «Газпрому». Сторони також домовилися, що у разі, якщо компромісу не буде досягнуто до 6 червня, то сплата непогашення рахунків за поставлений природний газ відбудеться не раніше 10 червня поточного року.

Нагадаємо, 1 червня поточного року НАК «Нафтогаз України» відправила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди до укладеного 19 січня 2009 контракту купівлі-продажу природного газу на період з 2009 по 2019 роки.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» перерахувала 786,3 млн доларів за імпортований у лютому-березні газ за ціною 268,5 доларів/тис. куб. м. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про початок погашення Україною заборгованості за газ.

Як відомо, Україна готова сплачувати рахунки російського «Газпрому» тільки після погодження тимчасової ціни газу на рівні $268,5 за 1 тис. куб. м, яка діятиме до повного врегулювання спору між сторонами.

У свою чергу глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що Росія готова до обговорення знижки на російський газ для України без зміни умов контракту в разі оплати частини боргу у розмірі 2 млрд дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом