Дострокові парламентські вибори потрібні, але провести їх доцільно після розв’язання низки серйозних проблем в Україні. Таку думку в коментарі Forum'у висловив нардеп від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Я за вибори, адже прекрасно бачу, що в парламенті є люди, які вже нікого не представляють. Але! Є серйозні складнощі», - заявив він.

Зокрема, нардеп підкреслив, що у Верховній Раді сьомого скликання представлений Крим. «Якщо провести вибори, і народних депутатів з Криму не буде, то й говорити про повернення АРК не доведеться», - упевнений він.

«Друге - провести вибори зараз - це означає залишити без депутатів 7 млн жителів Донеччини та Луганщини. І якщо уявити, що вибори там усе ж таки проведуть, то з урахуванням того, що, за моїми оцінками 80% населення там підтримує процеси на місці, а не Київ, то зрозуміло, хто пройде в парламент. Народ обере тих, кого ми називаємо терористами, сепаратистами, бандитами, «рукою Кремля» і ФСБ», - заявив він.

Москаль також додав, що на проведення дострокових парламентських виборів необхідно виділити чималі кошти з держбюджету. «Чи готовий цей парламент проголосувати за зміни до держбюджету, виділити гроші? Скажу відразу: ні, не готовий», - сказав він. За словами Москаля дострокові парламентські вибори, найімовірніше, відбудуться у березні 2015 року: «На них кошти вже будуть закладені в бюджет-2015».

Крім того, нардеп упевнений, що до виборів потрібно змінити виборче законодавство. «Потрібні відкриті партійні списки, інакше ми отримаємо таке ж болото, як і ВР сьомого скликання», - упевнений Москаль.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71