У ході спільної операції прокуратури Києва та співробітників карного розшуку сьогодні вночі було затримано організатора злочинного угруповання, яке пов'язують із замовними вбивствами, рейдерством, здирництвом та іншими тяжкими злочинами, Юру Молдавана.

За інформацією прес-служби столичної прокуратури, в 90-ті роки ця злочинна група діяла на території України під назвою «Башмаки».

Під час затримання зловмисника в його автомобілі було знайдено вогнепальну і холодну зброю, димові пристрої, гумові кийки, жезл співробітника ДАІ, а також пластикові стрічки, пристосовані для фіксації рук і ніг.

У рамках досудового розслідування, розпочатого прокуратурою наприкінці травня поточного року, було встановлено, що група осіб на чолі з Молдаванином незаконно позбавила волі киянина і вимагала від нього виплатити $ 103 тис.

«Погрожуючи вбивством, злочинці завдали заручникові ножового поранення. Заляканий чоловік погодився віддати бандитам гроші. І тільки тоді його відпустили», - зазначили в наглядовому відомстві.

Організаторові групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі) та ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Ще троє найактивніших учасників угруповання оголошені в розшук.

Зараз правоохоронними органами вживаються заходи зі збирання доказів та встановлення місцеперебування інших співучасників злочину.

Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41