Тимошенко, отримавши фактично вотум недовіри з боку киян, об'єдналася з Партією регіонів для збереження важелів впливу в столиці. Так прокоментував результати голосування за проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення ефективного функціонування столиці України президент Української академії політичних наук Микола Михальченко.

Нагадаємо, за ухвалення законопроекту, який передбачає, що главою КМДА призначається обраний прямим голосуванням киян мер Києва, проголосувало 224 народні депутати. При цьому із 87 депутатів від «Батьківщини» проект підтримали лише 10.

«Батьківщина», отримавши за підсумками виборів усього 3 крісла у Київраді із 120 і зібравши 8% голосів за офіційного кандидата від партії чинного главу КМДА Володимира Бондаренка, фактично отримала вотум недовіри киян. Не маючи підтримки народу, Тимошенко скористалася єдиною можливістю зберегти вплив у столиці - заблокувати у Верховній Раді об'єднання посад мера Києва і глави КМДА. Для цього «Батьківщині» знадобилася підтримка Партії регіонів», - сказав Михальченко, повідомляє «РБК-Україна».

При цьому він додав, що дії «Батьківщини» і Партії регіонів «певною мірою нагадують спробу рейдерського захоплення». «Я не здивуюся, якщо не сьогодні-завтра у КМДА підуть «дивовижні» призначення і в команді Бондаренка з'являться представники Партії регіонів або люди, які тісно працювали з попередньою владою», - зазначив Михальченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38