Президент Польщі Броніслав Коморовський заявляє про особливу необхідність солідарності з найсхіднішим сусідом поляків, Україною, і зазначає, що не можна без цього почуватися вільним.

Про це він сказав сьогодні у Варшаві під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці перших частково вільних парламентських виборів у Польській державі.

«Немає свободи без солідарності! Так ми кричали у найскладніші часи також тут, на площі перед Королівським замком у Варшаві. Немає свободи без солідарності! Зараз у вільній Польщі у 2014 році повторюю цю ж правду. Бо нема свободи без солідарності всього вільного світу, немає свободи без солідарності з тими, хто бореться за свою свободу, хто про неї мріє і хто її захищає», - сказав Коморовський, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що світ має бути солідарним з державами, включеними у програму Європейського Союзу «Східне партнерство». При цьому Коморовський особливо відзначив три країни: Україну, Молдову і Грузію.

«Хочу це підкреслити в присутності новообраного президента України Петра Порошенка, тому що наша солідарність особливо необхідна зараз українському народу, народу, який зіткнувся із загрозою агресії і великих викликів. Немає свободи без солідарності з Україною», - зазначив президент Польщі.

Нагадаємо, Порошенко 3-4 червня перебуває з візитом у Польщі, де бере участь у святкуванні 25-ї річниці перших частково вільних виборів до польського парламенту, які стали переломним моментом для повалення комуністичного режиму в країні й початку ринкових і демократичних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26