Президент США Барак Обама сьогодні у Варшаві заявив про підтримку нової української влади демократичними державами світу і попередив Російську Федерацію про подальшу ізоляцію на міжнародній арені, якщо вона продовжить дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це президент США заявив сьогодні під час своєї промови з нагоди 25-ї річниці «Вільної Польщі».

«Вільні народи стоятимуть плече до плеча, щоб подальші російські провокації означали тільки ще більшу ізоляцію та фінансові витрати для Росії», - сказав він.

«Ми стоїмо разом, тому що віримо, що боротьба за мир і безпеку є відповідальністю кожного народу. Часи імперій і сфер впливу вже у минулому.

Великі народи не можуть залякувати менші або диктувати їм свою волю», - заявив Обама.

Американський президент заявив, що США не визнають захоплення Росією українського Криму, повідомляє «УНІАН».

«Перо ручки ніколи не може служити для крадіжки чиєїсь землі, тому ми не визнаємо окупації Криму або порушення суверенності України», - сказав він.

Обама зазначив, що українці своїми акціями протесту хотіли домогтися повалення «корупційного режиму» і мати владу, яка б відстоювала їхні інтереси.

«Навіть, коли їх били й обстрілювали, не хотіли здатися, взяли участь у голосуванні, обрали нового президента на вільних виборах», - сказав він, зазначивши, що лідер може отримати свою легітимність лише від народу.

Обама назвав неприпустимим втручання інших держав у внутрішні українські справи і сказав, що українці борються за те, що Польща вже отримала в результаті проведених за останні 25 років реформ.

«Вільна незалежна Україна потребує сильних зв'язків і торговельних контактів з Європою, Росією та США, рештою світу, оскільки український народ хоче такої ж свободи, можливостей і прогресу, які ми відзначаємо сьогодні», - сказав він.

Новообраний президент України Петро Порошенко після виступу Обами підійшов до нього і подякував за сказане.

Нагадаємо, Порошенко 3-4 червня перебуває з візитом у Польщі, де бере участь у святкуванні 25-ї річниці перших частково вільних виборів до польського парламенту, які стали переломним моментом для повалення комуністичного режиму в країні й початку ринкових і демократичних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36