На сьогодні кількість вступників із Донецької та Луганської областей, які перереєструвалися для участі в додатковій сесії, становить 1700 осіб. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

«Різко збільшилася реєстрація абітурієнтів з Донецької та Луганської областей для участі в додатковій сесії. Якщо на вчорашній ранок охочих пройти перереєстрацію і пройти зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії в інших областях України, було 630 осіб, то на сьогодні ця кількість становить понад 1700 осіб», - сказав Лікарчук, повідомляє «УНІАН».

Він також закликає абітурієнтів з Донецької та Луганської областей скористатися шансом, який їм надається, та пройти перереєстрацію для участі в ЗНО на решті території України. «Тому що це єдиний варіант, який їм гарантує умови рівного доступу до вищої освіти», - сказав Лікарчук, нагадавши, що перереєстрація триватиме до 15 червня. Водночас він зазначив, що у разі, якщо до початку додаткової сесії, яка почнеться 1 липня, ситуація в цих двох областях нормалізується, то абітурієнти зможуть пройти додаткову сесію на території, де вони проживають.

У той же час перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун зазначила, що міністерство гарантує абітурієнтам з Луганської та Донецької областей забезпечення гуртожитками у місті проходження тестування.

Нагадаємо, проведення зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів Донецької та Луганської областей, а також тих, хто з поважних причин не зможе скласти ЗНО під час основної сесії, відбудеться 1-15 липня.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що для випускників шкіл Донецької та Луганської областей за необхідності може бути організована додаткова третя сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що проходитиме безпосередньо на території вишів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79