Сума боргу за договорами про іпотечні кредити в іноземній валюті становить 46 млрд грн, повідомляється на сайті Національного банку України.

«За попередніми даними, кількість договорів за іпотечними кредитами в іноземній валюті становить 87,1 тис. шт., загальна сума боргу за ними - 46,4 млрд грн.

Кількість договорів за іпотечними житловими кредитами в іноземній валюті становить 64,2 тис. шт., загальна сума боргу за ними - 26,4 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

При цьому, за даними регулятора, середня вартість одного кредиту становить приблизно 45,5 тис. дол. і 35 тис. дол. відповідно, передає «УНІАН».

Нагадаємо, Верховна Рада ввела тимчасовий мораторій на відчуження та вилучення заставного майна позичальників, що мають валютні кредити.

Згідно із законом, відчуженню не підлягають квартири площею до 140 кв. м, будинки - до 250 кв. м, в яких прописаний позичальник або поручитель, якщо ця нерухомість є основним місцем проживання позичальника. Мораторій буде діяти доти, поки не набуде чинності закон, який регулює питання переведення в гривню непогашеної основної суми заборгованості.

Відповідний законопроект має бути розроблений протягом двох тижнів з дня набуття чинності мораторію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131