Президент США Барак Обама назвав обрання Петра Порошенка президентом України мудрим вибором народу у складний час і запевнив у підтримці його американською владою. Про це він заявив сьогодні після близько годинної зустрічі з Порошенком у Варшаві.

«Український народ зробив мудрий вибір, обравши того, хто зможе провести їх у складний період. США підтримуватимуть прагнення українського народу не тільки в найближчі дні або тижні, але й роки», - заявив Обама.

Він також зазначив, що результати позачергових президентських виборів 25 травня продемонстрували прагнення більшості громадян України стати частиною Західного світу.

«Вибори Петра Порошенка президентом засвідчили, що українці відкинули насильство, корупцію і хочуть самостійно визначати своє майбутнє: важко працювати, займатися самоосвітою, щоб досягти успіху», - сказав Обама, зазначивши, що новообраний президент уособлює ці прагнення, повідомляє «УНІАН».

Президент США повідомив, що під час розмови з Порошенком обговорив плани мирного врегулювання ситуації в Україні, питання енергетичної безпеки, зокрема, зменшення залежності від постачання газу з Російської Федерації, створення прозорої системи державного управління та економічного розвитку України.

Обама зазначив, що був «дуже вражений» баченням Порошенка, як потрібно розвивати українську економіку, звернувши увагу на те, що він має за плечима багаторічний досвід роботи в бізнесі.

У свою чергу Порошенко подякував Обамі та американському народу за підтримку України, зазначивши особливо неприйняття Заходом агресії Росії проти українців і незаконне приєднання Криму.

«Хочу подякувати за підтримку США українських ініціатив в енергетичній сфері, дуже задоволений нашою співпрацею у сфері протидії корупції, що дуже важливо для нас. Ми дякуємо за демонстрацію солідарності з Україною», - сказав переможець президентських виборів, який офіційно вступить на цю посаду 7 червня.

Нагадаємо, Порошенко 3-4 червня перебуває з візитом у Польщі, де бере участь у святкуванні 25-ї річниці перших частково вільних виборів до польського парламенту, які стали переломним моментом для повалення комуністичного режиму в країні й початку ринкових і демократичних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72