Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству соціальної політики, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки та державному банку «Ощадбанк» скоординувати свої дії з метою доставки пенсій та соціальних виплат в міста і селища Донецької та Луганської областей, у тому числі в найбільш проблемні міста - Краматорськ, Слов'янськ та Антрацит, де доставка коштів припинилася зовсім. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Давайте протокольне доручення уряду Міністерству внутрішніх справ, СБУ разом із Мінсоцполітки, «Ощадбанку» та «Укрпошті» здійснити заходи щодо забезпечення підвезення готівки для забезпечення громадян, які проживають на території Донецької і Луганської областей, - сказав Яценюк. - Я хочу наголосити, що це наші громадяни і вони також хочуть позбутися терористів, як і вся країна. Ми будемо виконувати свої зобов'язання перед нашими українцями, де б вони не проживали».

Прем'єр доручив взяти на контроль ситуацію із забезпеченням пенсіями для того, «щоб люди знали, що держава про них думає», повідомляє «УНІАН».

У свою чергу міністр соціальної політики підтвердила, що на цей момент виплата пенсій проходить за графіком. «Що стосується пенсій, учора ми почали фінансування, а сьогодні люди почнуть отримувати пенсії», - зазначила міністр, додавши, що в Донецькій області пенсії повинні отримати 83 тис. пенсіонерів, а в Луганській - 44 тис. Проте жителі Слов'янська, Краматорська, Антрациту, за словами Денисової, досі не можуть отримати свої гроші, тому що неможливо гарантувати безпеку людей, які розносять пенсії.

Цю ж інформацію підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар. «Ось ці три міста (Слов'янськ, Краматорськ та Антрацит - Ред.), ми не можемо гарантувати безпеку. Ми просили б забезпечити виплати в сусідніх регіонах і районах», - сказав Чеботар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75