Єпископи Англіканської церкви виступили у вівторок, 3 червня, проти націоналістичних партій, повідомляє Reuters.

Якщо Генеральний синод схвалить у липні рішення священиків, то церква отримає право позбавляти сану представників духовенства за підтримку партій, уражених «гріхом расизму».

Генеральний секретар синоду Вільям Фітталл (William Fittall) заявив, що служителі церкви, які вступлять до Британської національної партії (БНП) або до «Національного фронту», будуть покарані. За його словами, церква вважає ідеологію цих партій несумісною зі своїм вченням.

Вважається, що африканські конгрегації, що входять в англіканське співтовариство, позитивно оцінять такий крок з боку материнської структури. Останнім часом відносини між ними погіршилися через ліберальні реформи, проведені у західних парафіях. Консервативне африканське духовенство виступає проти висвячення жінок і гомосексуалістів, пише «Lenta.ru».

Архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі стоїть перед нелегкою проблемою згуртування 77-мільйонного англіканського співтовариства. На думку прес-секретаря БНП Саймона Дербі (Simon Darby), таке рішення лише відверне багатьох вірян від церкви, оскільки вона «більш зацікавлена у висловлюванні політкоректних банальностей, ніж у відповідності Священному писанню і тому, що написано в Біблії».

«Це схоже на темне середньовіччя, коли люди полювали на відьом», - вважає Дербі. Британська національна партія, за його словами, підтримає священиків, які зазнають утисків з боку церкви.

БНП, утворена в 1982 році, виступає проти іммігрантів-мусульман і розглядає їх як «одну з найбільш смертельних загроз» для британської нації. Національний фронт бачить свою місію в забезпеченні виживання та просування білої раси і британської нації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38