Газові переговори між НАК «Нафтогаз України» і російським «Газпромом» у двосторонньому форматі проходять сьогодні в Берліні. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан журналістам перед засіданням уряду.

«Сьогодні переговори тривають, за наполяганням російської сторони переговори переведено в двосторонній формат щодо ціни. При цьому переговори відбуваються між «Нафтогазом» і «Газпромом», це за наполяганням «Газпрому». Переговори ведуться в Берліні», - сказав він і додав, що за планом переговори триватимуть до 9 червня.

За словами Продана, Україна пропонує російській стороні пакетне врегулювання газового питання, повідомляє «УНІАН».

«Україна чітко заявила на переговорах про необхідність комплексного врегулювання - це ціна на газ 268,5 дол. за тисячу кубометрів газу, після цього вирішується питання оплати відповідної заборгованості, яка також має бути перерахована і за 2013 рік за ціною 268,5 дол.», - зазначив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер заявив, що Україна і Росія домовилися, що жодна зі сторін не піде в Стокгольмський суд.

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що «Газпром» і «Нафтогаз» обговорюють ціну на російський газ для України в межах 350-380 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23