Керівництво самопроголошеної Республіки Крим не виключає можливості переговорів з Україною про компенсацію фінансових коштів, які Київ вклав у розвиток півострова, але для початку цього процесу Україна має визнати російський статус Криму. Про це заявив спікер Державної ради Криму Володимир Константинов.

«Якщо вони хочуть про щось домовитися, отримати компенсації, їм потрібно для початку визнати підсумки кримського референдуму, визнати возз'єднання Криму з Росією. Якщо вони це визнають - у нас буде підґрунтя для дискусії, для переговорів», - сказав Константинов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На його думку, обсяг компенсацій не може бути більшим, оскільки вкладення України в інфраструктуру Криму були незначними.

«Запитаємо у них, які компенсації вони хочуть, розберемося, коли і які Україна вкладала гроші в Крим. Якщо ще за СРСР, то вибачте. Якщо були вкладення в роки незалежності України, то можна, напевно, обговорювати механізми компенсації, скажімо, у вигляді знижок на російський газ. Але я не бачу в Криму великих об'єктів, створених у роки незалежності України. Тому й компенсувати буде особливо нічого», - сказав спікер.

Нагадаємо, наприкінці березня Росія анексувала АР Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20