Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема вважає, що в рамках проведення АТО в Донецькій та Луганській можна проводити всі необхідні дії, а запровадження воєнного стану може як сприяти, так і зашкодити вирішенню ситуації. Про це він заявив журналістам перед засіданням уряду.

«Я впевнений, що коли новий президент вступить у свої повноваження, ми проведемо термінове засідання РНБО, і ці питання будуть розглядатися. Моя особиста позиція - я вважаю, що в межах АТО можна проводити всі необхідні дії. Воєнний стан, який може бути запроваджений на території Донецької та Луганської областей, він може як сприяти, так і нашкодити у вирішенні цього складного питання», - сказав перший віце-прем'єр, повідомляє «УНІАН».

Ярема, зокрема, нагадав, що під час воєнного стану вводяться відповідні обмеження громадянських прав людей, які проживають у тих регіонах.

«А там більшість підтримують проведення АТО. Тому до цього питання потрібно підходити надзвичайно обережно», - наголосив Ярема.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони України Андрію Парубію вивчити питання запровадження воєнного стану в Донецькій та Луганській областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32